Schaken leren

Schaken leren

50 euro
Ken je de regels nog niet of schaak je bijna nooit? Dan is de module 'Schaken leren' geschikt voor jou. In deze cursus leer je de spelregels en de belangrijkste stappen om een partij goed op te kunnen zetten. 'Schaken leren' is voor beginners.
Meer details

Zes lessen van 1.5 uur

De module 'Schaken leren' bestaat uit zes lessen van anderhalf uur. Die worden gegeven op 6 maandagavonden van 20:15 tot 21:45 uur. De eerste les is op 15 januari, de laatste op 26 februari. Op 5 februari is er geen les. Op de lesavonden krijg je uitleg van een gediplomeerd schaaktrainer. Maar natuurlijk wil je de nieuw vergaarde kennis ook meteen in de praktijk brengen. Daarom wordt er ook tijd uitgetrokken om lekker te kunnen schaken tegen je medecursisten.

Leer de basics

In de module 'Schaken leren' gaan we natuurlijk door alle regels heen. Zo leer je de loop van de stukken, de waarde van de stukken en natuurlijk schaak en schaakmat zetten. Tot slot is er aandacht voor hoe je een partij goed begint, zodat je goed voorbereid je eerste wedstrijd kunt spelen.

Lessen met een kleine groep

Schaken doe je samen! Daarom bieden we de cursus in groepsvorm aan. Daarbij mikken we groepen van 10-14 deelnemers. De groepslessen werken namelijk niet alleen motiverend, ze zijn ook heel gezellig! Heb je vrienden, familieleden of collega’s die ook willen leren schaken? Meld je dan samen aan!

Inclusief oefenmateriaal

Tussen de trainingen door kun je thuis doorgaan met oefenen. Daarvoor bieden we zowel online als offline oefenstof aan. Gedurende de cursus kun je gratis oefenen op het interactieve online platform van Chessity! Daarnaast krijg je ook een oefenboek mee naar huis met de nodige opgaven.

Ook meedoen?

Geef je dan nu op voor Schaken leren!