Beter schaken

Beter schaken

50 euro
Schaak je regelmatig (online) of heb je in het verleden veel geschaakt? Dan past de module 'Beter schaken' bij jou! In deze lessenserie leer je meer over onderwerpen als stukkenactiviteit, aanvalmotieven en de gouden regels in de opening. Dit gaat je helpen om aansluiting te vinden bij het niveau van de clubschaker.
Meer details

Zes lessen van 1.5 uur

De module 'Schaken leren' bestaat uit zes lessen van anderhalf uur. Die worden gegeven op 6 maandagavonden van 20:15 tot 21:45 uur. De eerste les is op 15 januari, de laatste op 26 februari. Op 5 februari is er geen les. Op de lesavonden krijg je uitleg van een gediplomeerd schaaktrainer. Maar natuurlijk wil je de nieuw vergaarde kennis ook meteen in de praktijk brengen. Daarom wordt er ook tijd uitgetrokken om lekker te kunnen schaken tegen je medecursisten.

Zet de stap naar clubniveau

Bij beter schaken gaan we dieper in op concepten die cruciaal zijn in een schaakpartij. Vragen als 'wat zijn mijn eerste doelen in de schaakopening?' en 'hoe bedenk ik een plan?' komen aan bod. Daarnaast behandelen we technieken die belangrijk zijn om stukken te winnen of niet te verliezen, zoals de dubbele aanval en de penning.


Lessen met een kleine groep

Schaken doe je samen! Daarom bieden we de cursus in groepsvorm aan. Daarbij mikken we groepen van 10-14 deelnemers. De groepslessen werken namelijk niet alleen motiverend, ze zijn ook heel gezellig! Heb je vrienden, familieleden of collega’s die ook willen leren schaken? Meld je dan samen aan!

Inclusief oefenmateriaal

Tussen de trainingen door kun je thuis doorgaan met oefenen. Daarvoor bieden we zowel online als offline oefenstof aan. Gedurende de cursus kun je gratis oefenen op het interactieve online platform van Chessity! Daarnaast krijg je ook een oefenboek mee naar huis met de nodige opgaven.

Ook meedoen?

Geef je dan nu op voor Beter Schaken!